štvrtok 15. januára 2009

Langoše



Zdroj:http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=810

1 Kg hladkej múky, (1/2 kg)
2 vajcia, (1 vajce)
400ml mlieka, (200 ml)
250g kyslej smotany, (125 gr)
4 KL soli, (2 kl)
50g droždia, (25 gr.)
1 kocka cukru,
na dochutenie, :cesnak, smotana, kečup, syr

Pozn. do pekárne z POLOVIČNEJ DÁVKY!!!


1/2 kg hladkej (al. polohrubej) múky,

250ml mlieka,
1/2 kocky čerstvých kvasníc (možeme nahradiť 2čl sušených),
1kyslá smotana,
soľ,
trošku cukru

Do pekárničky dáme mliečko s cukrom a kvasnicami pridamé múku, soľ a smotanu. Zapneme program cesto cca 1hod30min . Po vykysnutí mokrými rukami formujeme langoše, ktoré potom vyprážame v horúcom oleji. Podávame s cesnakom, smotanou, syrom, kečupom proste kto má ako rád. Z uvedeného množstva som spravila 8 kuskov.Extra tip: pri vysmážaní pridávam do oleja krúžky surovej mrkvy. Olej sa tak rýchlo neprepáli a nesmrdí.

Zdroj: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=8570

Alternatíva bez smotany:
4dl. mlieka, 2g droždia asi pol kocky, 1/4 lyžičky cukru, 1/2kg hl. múky, 1lyžička soli

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára