piatok, 9. januára 2009

Domáce rožky


500 gr. hladkej múky,
1 sáčok sušeného droždia,
300 ml. mlieka,
2 ČL soli,
25 gr. masla,


1 vajíčko na potretie
a podľa chuti mak, hrubozrnná soľ na posypanie, sézam

Rozpis na 12 ks.
Všetko hodiť do pekárne, program Cesto,
potom cesto rozdeliť na 3 časti, z každej vyvaľkať kruh, rozdeliť na 4 časti (ako pizzu) a každý dielik stočiť od širšieho kraja na rožtek. Nechať na teplom mieste asi polhodinku podkysnúť a dať na cca 15 min. do vopred vyhriatej rúry (180 st.) zapiecť.


Zdroj: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10112
(aj obrázkový postup)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára