piatok 20. februára 2009

Ražný chlieb - plánovaný

Recept č.1

210 ml vlažnej vody
150 ml mlieka
1 lyžičku octu
25-30 g roztopeného masla

260 g ražnej múky
60 g pšeničnej celozrnnej múky
210 g múky T-650 (chlebovej)

1 až 1+1/2 lyžičky rasce
pridať 1+1/2 lyžicky soli
1+1/2 lyžičky cukru.

18 g droždia
cca 10 g slnečnicových semienok


program "celozrnný", veľkosť bochníka 1kg.

Zdroj:http://www.porada.sk/t97886-p3-recepty-pre-domacu-pekaren.html

Recept č. 2 (z obalu ražnej múky)

150 ml mlieka
150 ml vody
2 kávové lyžičky medu
220 gr. ražnej múky
220 gr. hladkej múky 00
2 kávové lyžičky soli
1 PL rasce
25 gr. droždia

V rúre na 190 st. 45-50 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára