Recept č.1
210 ml vlažnej vody
150 ml mlieka
1 lyžičku octu
25-30 g roztopeného masla
260 g ražnej múky
60 g pšeničnej celozrnnej múky
210 g múky T-650 (chlebovej)
1 až 1+1/2 lyžičky rasce
pridať 1+1/2 lyžicky soli
1+1/2 lyžičky cukru.
18 g droždia
cca 10 g slnečnicových semienok
program "celozrnný", veľkosť bochníka 1kg.
Zdroj:http://www.porada.sk/t97886-p3-recepty-pre-domacu-pekaren.html
Recept č. 2 (z obalu ražnej múky)
150 ml mlieka
150 ml vody
2 kávové lyžičky medu
220 gr. ražnej múky
220 gr. hladkej múky 00
2 kávové lyžičky soli
1 PL rasce
25 gr. droždia
V rúre na 190 st. 45-50 min.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára